Mеморијален марш Појак Калман

ЗСПК Козјак од Куманово на ден 06.10.2019 година недела ќе го реализира 21-ви меморијален марш Појак Калман, почесен претседател на клуб на Осоговска планина врв Лисец 1527 м.н.в Кратовски ,стартот ќе биде од манастирот над село Псача 660 м.н.в и се оди до врв Лисец 1527 м.н.в и е во должина од околу 6 км во еден правец.Патеката е маркира .Турата е средно тешка и е потребна психофизичка подготвеност и кондиција.Од опрема задолжително треба да се понесе планинарски обувки,капа,мајца,јакна,шушкавец,а од храна лесна храна,овошје и 2 л.вода течност.По патот ќе се изведуваат кратки паузи и поголема пауза во зависност од временски услови.

Поаѓање е во 8 часот од пред Ваикки Куманово ,а враќање е во 16 и 30 од таму .Превоз е организиран со автобус од Куманово до манастир во село Псача цена на повратен билет е 200 денари,организаторот доколку обезбеди превоз благовремено ќе бидете известени ,исхрана е од ранец.

Напомена

Секој учесник зема учество во акција на сопствена одговорност,и одговара за својата психофизичка подготвеност и кондиција .Организаторот на акција не сноси одговорност.

Пријавување е задолжително до 03.10.2019 година

Водичи на маршот Мартин Величковски и Александар Величковиќ

Тел : 070 327 508 МАРТИН ВЕЛИЧКОВСКИ
070/381/615 АЛЕКСАНДАР ВЕЛИЧКОВИЌ
070 332/860 ВЛАДО ЛАЗАРЕВСКИ

 

П Р И Ј А В А

 

За учество на 21 -ви меморијален марш ПОЈАК- КАЛМАН /врв Лисец Кратовски 1527 мнв

Планинарски Клуб———————————————————————————-

Ќе учествуваат во искачување на врв Лисец 1527мнв кој ќе се одржи на 06.10.2019 година во организација на ЗСПК Козјак Куманово

Име и презиме бр.на планинарска книшка

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Водач на група ќе биде:

 

16.09.2019 Претседател
Куманово Владо Лазарески

Share This: