ВТОР МЕЃУНАРОДЕН ПЛАНИНАРСКИ МАРШ ГОЛАК 2016.

ПСД ГОЛАК од Делчево, на ден 06-07 август 2016 година (сабота-недела), организира планинарски марш по следната маршута :
Град Делчево 595 м.н.в. – Манастирски комплекс Св.Богородица Балаклија 650 м.н.в. – Трајанов Рид 760 м.н.в. – Долна Богданица 946 м.н.в. – Спортски терени 1400 м.н.в. – Врв Чавка 1536 м.н.в. – Манастир Св.Пантелејмон 1508 м.н.в. – Врв Мала Чавка 1517 м.н.в. Враќаме по истиот пат наредниот ден 07.08.2016 (недела).
Патеката во еден правец е долга 12 км, со висинска разлика околу 1000 метри и истата се искачува за 4 часа. Се минува низ дабова, габерова и борова шума.
Повеќе ПРЕВЗЕМИ покана и пријава:

VTOR PLANINARSKI MARSH GOLAK 2016

Share This: