ЕУРОРАНДО 2016 – СКОНЕ (ШВЕДСКА) И ПРЕИКЕСТОЛЕН (НОРВЕШКА)

„ЕУРОРАНДО 2016. – СКОНЕ (ШВЕДСКА) И ПРЕИКЕСТОЛЕН (НОРВЕШКА)“
13. – 27. 09. 2016.
По покана на пријателите од Планинарскиот сојуз на Србија, овaa годинa пешачкиот маратон ќе се одржи во Шветска и Норвешка.

Европската пешачка асоцијација ( http://www.era-ewv-ferp.com ), секоја шеста година организира собир на пешачите од цела Европе во тек од 6 дана. До сега вакви средби се одржани во Француска, Чешка и Шпанија.

http://www.era-ewv-ferp.com/events/eurorando-2016/
ПРЕВЗЕМИ / информации од ПСС /:

Share This: