КОЗЈАК ПРИЛЕП

ПСЗ „Козјак“ – Прилеп на ден 10,11,12.06.2016 организира програма за три дена, по повод 20 години од првото традиционално искачување „Козјак ’97“ на врвот Козјак 1747 мнв , на Бабуна планина.
Оваа година на традиционалното искачување ќе се промовираме уште една патека. Стартот на дводневната акција е од ж.с. Васил Антевски – Дрен , с. Оморани – ман. св . Никола с. Оморани – Шенова стена- врв мал Мукос – ман. св. Ѓорѓија Присад (над прилепското езеро ) каде ќе се преноќи и од каде следниот ден ќе се тргне кон врвот Козјак. Традиционалното искачување оваа година останува со непроменета релација односно : <Прилеп > ман. св. Ѓорѓија – Борула – чешма Студеница – Белото – врв Козјак – чешма Студенец – с. Плетвар

ПРОГРАМ ПРЕВЗЕМИ:покана за 20то искачување козјак

ПРИЈАВА ЗА 1 ДЕН ПРЕВЗЕМИ:ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО 1ДЕН.

ПРИЈАВА ЗА 2 ДЕНА ПРЕВЗЕМИ:ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО 2ДЕН.

Share This: