ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019

 In Комисија за планинарски патеки, Новости

Промоција на патека – МЕДЕНИЦА и почеток на настани „ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019“

08:30 – 09:00 Собирање на учесниците, запознавање со патеката и напатствија од страна на водичите. Собирно место Фрчец – на патот за с. Галичник.

11.00 -11.30 Предвидено време за пристигнување на врвот Меденица

11.30 -12.00 Одмор

12.00- 13.30 Поаѓање кон с. Галичник

13.30 – 14.30 Завршување на турата

Дополнителна содржина 09:30- 10.30 Отворена планинарска школа за помладите учесници ( а и за сите што нема да се движат до врвот Меденица) на стадионот пред с. Галичник.

Учесниците, гости на планинарската тура треба да имаат соодветна планинарска опрема за планинарење во летни услови.

– Трисезонски високи планинарски чевли
– Слоевита облека
– Заштита за глава (капче, марама)
– Крема со заштитен фактор од UV зрачење
– Вода 1-2 л.

Настанот „ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019“ е организиран како промоција на Виа Динарика патеката, како една од можностите за развој на планинскиот туризам и едукација на млади планинари, а e подржано од страна на USAID преку CEP (Civic Engagement Program).

Планинарската промоција на патеката од страна на Комисијата за планинарски патеки – ФПСМ, во склоп на настанот „ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019“ ќе се одржи на 22 јуни 2019 год. Програма следи…

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search