Презентации по повод „Светскиот ден на планината“ 2018

 In Новости

Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, Комисија за високогорство и експедиционизам, по повод „Светскиот ден на планината“, на 11.12.2018 (вторник) во ДХО “Даре Џамбаз“ сала 1 (ул. 11 Октомври бр. 42) со почеток во 18:00 часот, организира традиционални годишни презентации со следната:

ПРОГРАМА:

18:00 – “На крајот на светот – Патагонија” (Горан Николоски)

18:25 – “Зимска балканска трилогија” (Филм во режија на Г.Вуќиќ)

18:45 – “Брзински искачувања на високите планини” (Александар Кирковски)

19:15 – “Чимборацо 6268 мнв” (Илина Арсова)

19:45 – “Експедиција Канченџунга 8586 мнв” (Здравко Дејановиќ)

Влез слободен

КПВ

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search