8-МИ ТРАДИЦИОНАЛЕН ПЕТРОВДЕНСКИ ПЛАНИНАРСКИ МАРШ

ПОНИКВА – ЦАРЕВ ВРВ
12 Јули 2015 година

Почетокот на патеката е од паркингот на ЗСРЦ „Пониква“ се искачува до Царев Врв (Султан Тепе) и завршува на паркингот на ЗСРЦ „Пониква“. Најниската точка (старт) е на 1580m надморска височина, а највисоката точка е на 2085m. Вкупната должина на патеката во еден правец е 16km и вообичаено се поминува за 4 часа…

ПОКАНА превземи:  ПОКАНА-ПЕТРОВДЕНСКИ-МАРШ-12.07.2015-ПСД-ОСОГОВО

Share This: