Прво … коло од лигата во Планинарска ориентација

Програма  за Прво Второ и Трето коло од Лигата во Планинарска Ориентација

Натпреварите во Планинарска Ориентација се во организација на ДПС Трансверзалец- Скопје ,поддржани од Федерација на Планинарски Спортови на Македонија (ФПСМ) и се квалификацискии за учество на Балканскиот Шампионат кој ќе се одржи во Р.Босна и Херцеговина 11-13 Октомври 2019год. На овие натпревари учество можат да земат екипи од сите планинарски клубови/друштва од Република Македонија кои треба да се пријават до 21.03.2019 год. на меил –  transverzalec@t.mk

 Информации ФПСМ  Душко 070 317 740

Трансверзалец Мирко 078 224 868 и Иво 076 465 596  

За време на натпреварувањето забрането е користење на ГПС уреди и електронски системи.Натпреварите се одржуваат по Правилникот за планинарска ориентација.Доколку го немате обратете се на дадените телефони.

Сместување во  Планинарски дом  Врв Водно – Скопје.До средно Водно се  доаѓа по асвалтен пат.Поради ограничен број на сместување,учесниците да си понесат вреќи за спиење.Секој клуб/друштво треба да пријави по еден полнолетен планинар за на контролна точка.

  • 03.2019 Четврток

Влечење стартни броеви во                                                 20,оо часот

  • 03.2019 Сабота

Старт Градски парк поединечно                             11,оо часот

Биолошки институт влез со возила од

страната на ВИП Арена Борис Трајковски

Решавање задачи                                                       17,oo до 18,oo часот

Вечера                                                                        18,оо до 19,оо часот Старт  Врв Водно ноќно екипно                                    19,3о часот

  • 03.2019 Недела

Доручек                                                                      7.3o  до  8.3o часот

Старт  Врв Водно дневна екипно                            9,3о часот

Прогласување на резултати                                      14.3o часот

Ручек                                                                           15,оо часот

Затварање на натптреварот                                    16.oo часот

Поставувачи на патеки: Иво Бошковски и Мирко Даневски

Контролор: Душко Бошковски

-Натпреварот во градски парк се организира за категориите поединечно:

Ж/М-14, Ж/М-16, Ж/М-18, Ж/М-21, Ж/М-35, Ж/М-45, Ж/М над 55

-Натпреварите на Водно се екипни (3 до 5 члена) пожелно мешани од ист клуб

Категории: пионери до 15 години, јуниори до 18 години, сениори од 18 до 46 години и ветерани над 46 години.

ПРИЈАВА ПРЕВЗЕМИ: prijava-vodno2019

Скопје, 28.01.2019                                                     Натпреварувачка Комисија

Душко Бошковски

Share This: