За Комисијата за планинарски водичи

Безбедно низ планина

Обуки

Правни акти

 • Повик за обука на ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ФПСМ – Категорија А February 12, 2015
  Федерацијата за планинарски спортови на Македонија (ФПСМ) – Центар за Стручно Оспособување (ЦСО – ФПСМ) ги повикува сите планинарски друштва да пријават кандидати за обуката за планинарски водичи која ќе се одржи од 22 до 27 мај 2015 година. Со ...
 • Инфо: Мапи на покривање со сигнал од сите мобилни February 10, 2015
  За планинарските водичи и за учесниците во планинарски акции. Мапи на покривање на територијата на Република Македонија со сигнал од сите мобилни оператори во Република Македонија: http://www.komuniciraj.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=269
 • Совет : Употреба на мобилни телефони во планина February 6, 2015
  Денешниот живот не би можеле да го замислиме без мобилни телефони кои имаат широк спектар на употреба. Во населените места и по главните сообраќајници покриеноста со сигнале е многу добра, но во ненаселените краеви и по планините покриеноста е ...
 • Регистрирани планинарски водичи при ФПСМ January 22, 2015
  Регистрирани планинарски водичи при ФПСМ  
 • ОБУКА НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ПРИ ФПСМ November 8, 2014
      Од 31 октомври – 4 ноември 2014, Комисијата за планинарски водичи при ФПСМ и Центарот за стручно оспособување на ФПСМ, во планинарски дом „Смрека“ Попова Шапка, одржа обука за планинарски водичи за Категорија А. 22 кандидати од 16 планинарски друштва ...
 • Документи за Комисија за планинарски водичи July 22, 2014
  КОМИСИЈА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ   Име и презиме Матичен клуб / друштво контакт e-mail Горан Николоски H2О 070/200-506 goran.nikoloski@telekom.mk Николчо Петров ПК Македон – Скопје 070/252-169 petrovnik@yahoo.com Марјан Милановски ЗПЗП Козјак 2013, Куманово 071/387-227 piranamm@yahoo.com Влатко Гроздановски ПСК Ѓорѓи Наумов – Битола 075/575-634 vlatko.sport@gmail.com Влатко Крбалески ПСК Пелистер – Битола 075/526-028 vlatko.krbaleski@yahoo.com Врз основа на Член 51 од Статутот на Федерацијата на планинарски спортови на ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search