Државно Првенство во Планинарска Ориентација

 In Комисија за планинарска рекреација, Новости

Државното првенство во планинарска ориентација, ќе се одржи на 28 Мај 2016 год. на Попова Шапка и ќе биде во организација на ДПС Трансверзалец – Скопје, со подршка на Федерација на Планинарски Спортови во Македонија (ФПСМ). На првенството може да учествуваат сите планинарски клубови, извидничи одреди и ориентациони клубови од Република Македонија.

Овој повик се однесува на клубовите кои сакаат да земат учество во натпреварот. Истите треба да се пријават најдоцна до 20.04.2016 год.

Деталните информации може да ги најдете во Билтен бр.2 кој е во прилог.

Овај натпревар има каракте на изборен, за обезбедување на учество на екипниот балкански шампионат, кој ќе се одржи во Словенија на 1 и 2 Октомври 2016год.

На балканскиот шампионат ќе учествуваат првопласираните тимови од Државниот натпревар во планинарска ориентација – екипно.

Натпреварувачка Комисија на
Државно Првенство во Планинарска Ориентација

Контакт,
Душко Бошковски
ФПСМ
моб.070 31 77 40
Email: boskovski.dusko@gmail.com

БИЛТЕН 2 превземи: Планинарска ориентација Билтен2

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search