• Покана: планинарска тура Китка – Козјак, Куманово March 25, 2019Покана: планинарска тура Китка - Козјак, Куманово
  Планинарскиот клуб Козјак – 2013 од Куманово, Ве поканува на шестата традиционална планинарска тура на планината Козјак, која оваа година ќе ја организираме на ден 31.03.2019 година. Стартот ќе биде ...
 • Прво … коло од лигата во Планинарска ориентација March 25, 2019Прво ... коло од лигата во Планинарска ориентација
  Програма  за Прво Второ и Трето коло од Лигата во Планинарска Ориентација Натпреварите во Планинарска Ориентација се во организација на ДПС Трансверзалец- Скопје ,поддржани од Федерација на Планинарски Спортови на Македонија ...
 • ЗИМСКА ОБУКА 2019 March 7, 2019ЗИМСКА ОБУКА 2019
  Од 28.02 до 03.03.2019.2019 во организација на Комисијата за планинарски водичи и Центарот за стручно оспособување при ФПСМ, во „Конак“ и во оклината, на Попова Шапка, Шар Планина, беше ...
 • ФПСМ – Активности во јануари и февруари 2019  February 25, 2019ФПСМ - Активности во јануари и февруари 2019 
  1.Во јануари и февруари 2019 година беа изведени три ЗИМСКИ ШКОЛИ (на 13 и 27 јануари на Попова Шапка и на 3 февруари на Пониква).Присуството на околу 300 планинари ...
 • Mладински планинарски лидер, ВОДНО 22/23.12.2018 January 25, 2019Mладински планинарски лидер, ВОДНО 22/23.12.2018
  На 22 и 23 декември 2018 година во хотелот Водно, средно Водно се одржа првата од планинарите три обуки за стекнување лиценца младински планинарски лидер ,(тео ретскиот дел) од обуката ...
 • Илина Арсова на врвот Пунџак Џаја January 8, 2019Илина Арсова на врвот Пунџак Џаја
  ,,На 1 јануари 2019, во 13:40 часот се качив на врвот Пунџак Џаја, Карстната пирамида 4884 м, кој се наоѓа во Папуа, Индонезија и е највисок врв на континентална ...
 • ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ ВО ЗИМСКА СЕЗОНА January 3, 2019ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ ВО ЗИМСКА СЕЗОНА
  Во планините важат други законитости отколку во долините и тие што сакаат да ги посетуваат планините, треба да ги познаваат тие законитости и да им се прилагодуваат. Во продолжение ...
 • Среќна нова 2019 година December 31, 2018
 • НИЗ ПЛАНИНА ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ December 27, 2018НИЗ ПЛАНИНА ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ
  • Секогаш имајте компас и мапа од регионот во вашиот ранец. • Секогаш знајте на која страна од светот се наоѓа местото од каде што тргнувате и каде што треба да стигнете. • По ...
 • КОМПАС ИЛИ GPS УРЕД, ПРАШАЊЕТО Е СЕГА! December 24, 2018КОМПАС ИЛИ GPS УРЕД, ПРАШАЊЕТО Е СЕГА!
  Oдговорот е ДА. И компас и карта и GPS уред. КОМПАС И КАРТА Предности: – компасот е ефтин (10-тина евра); – компасот е доверлив (ако се користи подалеку од железни предмети секогаш е ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search