• Нови изданија на ФПСМ: Медицинско санитарен прирачник за алпинисти и планинари и Безбедно движење низ планина December 16, 2018
  За сите планинарки и планинари!!! Нови изданија на ФПСМ: „Медицинско санитарен прирачник за алпинисти и планинари“ и брошура „Безбедно движење низ планина“. Купете ги обете изданија заедно за 300 денари. Со сигурни ...
 • Планинарењето и планинарска опрема со учениците од Општина Чаир December 7, 2018
  Планинарско Еколошкото Друштво ШКУПИ  од Скопје ,во текот на месец ноември 2018 година, пред учениците од неколку средни училишта во Општина Чаир  одржа теоретски предавања на тема  презентирање на ...
 • Презентации по повод „Светскиот ден на планината“ 2018 December 5, 2018Презентации по повод „Светскиот ден на планината“ 2018
  Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, Комисија за високогорство и експедиционизам, по повод „Светскиот ден на планината“, на 11.12.2018 (вторник) во ДХО “Даре Џамбаз“ сала 1 (ул. 11 Октомври ...
 • Светскиот ден на планината November 30, 2018Светскиот ден на планината
  ПОКАНА, Почитувани, Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година се приклучува кон одбележување на,,Светскиот ден на планината,,. ФПСМ се придружува кон одбележување на овај ден, со цел да ...
 • СЕМИНАР ЗА ПЛАНИНАРСКИ ИНСТРУКТОРИ November 11, 2018СЕМИНАР ЗА ПЛАНИНАРСКИ ИНСТРУКТОРИ
  Од 26 до 28 октомври 2018, во организација на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), на Водно, Скопје, Република Македонија, беше одржан семинар за планинарски инструктори на тема „Размена на ...
 • ОБУКИ ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ВО 2019 ГОДИНА November 8, 2018ОБУКИ ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ВО 2019 ГОДИНА
  Организатор на обуките на планинарските водичи е Комисијата за планинарски водичи (КПВ) во соработка со Центарот за стручно образование (ЦСО) при Федерацијата за планинарски спортови во Македонија (ФПСМ). Изведувачи ...
 • СЕМИНАР ЗА ПЛАНИНАРСКИ ИНСТРУКТОРИ October 31, 2018СЕМИНАР ЗА ПЛАНИНАРСКИ ИНСТРУКТОРИ
  Од 26 до 28 октомври 2018, во организација на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), на Водно, Скопје, Република Македонија, беше одржан семинар за планинарски инструктори на тема „Размена на ...
 • Опрема за есен October 31, 2018Опрема за есен
  Есенската сезона е во полн замав. Секој човек со свои навики. Некои одат брзо, други побавно, трети уживаат во природата, на четврти им е важно да стигнат на врвот. ...
 • ПРВЕНСТВО ВО ПЛАНИНАРСКА ОРИЕНТАЦИЈА, 28 – 30 СЕПТЕМВРИ 2018, ОХРИД, Р. МАКЕДОНИЈА October 31, 2018ПРВЕНСТВО ВО ПЛАНИНАРСКА ОРИЕНТАЦИЈА, 28 - 30 СЕПТЕМВРИ 2018, ОХРИД, Р. МАКЕДОНИЈА
  ПРВЕНСТВО ВО ПЛАНИНАРСКА ОРИЕНТАЦИЈА – БПУ – МОШ 2018 28 – 30 СЕПТЕМВРИ 2018, ОХРИД, Р. МАКЕДОНИЈА Првенството во ,,Планинарска ориентација,, е меѓународен натпревар кој се одржува трета година по ред. ...
 • ПО ЕВРОПСКИ ТЕРК 500 УЧЕСНИЦИ ВО ПРИРОДА ВО ДЕЛЧЕВО September 25, 2018ПО ЕВРОПСКИ ТЕРК 500 УЧЕСНИЦИ ВО ПРИРОДА ВО ДЕЛЧЕВО
  ПО ЕВРОПСКИ ТЕРК 500 УЧЕСНИЦИ НА ГОЛЕМATA СРЕДНОШКОЛСКО МЛАДИНСКИ AКЦИЈА ВО ПРИРОДА ВО ДЕЛЧЕВО На 20.09.2018 (четврток) во заедничка акција на М. М. БРИЦО, Општина Делчево и ПСК ГОЛАК од Делчево реализиравме ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search