• Планинарство и планинарска солидарност за санација на бетонскиот кров на Кулата на Титов врв June 17, 2019Планинарство и планинарска солидарност за санација на бетонскиот кров на Кулата на Титов врв
  До:    Сите планинарските клубови и самостојните планинари во земјата   П О К А Н А За учество на планинарска акција “Планинарство и планинарска солидарност за санација на бетонскиот кров на Кулата на ...
 • ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019 June 13, 2019ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019
  Промоција на патека – МЕДЕНИЦА и почеток на настани „ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019“ 08:30 – 09:00 Собирање на учесниците, запознавање со патеката и напатствија од страна на ...
 • МЕЃУНАРОДНИ ИТНИ ТЕЛЕФОНСКИ БРОЕВИ И СИСТЕМ ЗА ПЛАНИНСКО СПАСУВАЊЕ June 11, 2019МЕЃУНАРОДНИ ИТНИ ТЕЛЕФОНСКИ БРОЕВИ И СИСТЕМ ЗА ПЛАНИНСКО СПАСУВАЊЕ
  Настапуваат годишни сезони кои овозможуваат поголема посета на планините. Во случај на несреќа на планина во нашата држава веднаш јавете се на телефонскиот број (без префикс) 195 – Центар за ...
 • ТРАДИЦИОНАЛЕН МАРШ АЏИНА РЕКА 2019 June 5, 2019ТРАДИЦИОНАЛЕН МАРШ АЏИНА РЕКА 2019
  ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА 26-тиот ТРАДИЦИОНАЛЕН МАРШ АЏИНА РЕКА 2019 Почитувани планинари, љубители на природата и добронамерници, Планинарското друштво ПСК Бистра Гостивар со голема чест и задоволство Ве поканува на 26-тиот ...
 • Јубилејно чествување Димитар Илиевски-Мурато May 30, 2019Јубилејно чествување Димитар Илиевски-Мурато
  Над 700 македонски планинари и гости од Бугарија, Србија и грција се поклонија и положија цвеќе на „Димев Врв“ и спомен-бистата на Димитар Илиевски-Мурато на планинарскиот дом „Копанки“, во ...
 • ПО ТРАСА НА ГАСОВОДОТ May 28, 2019ПО ТРАСА НА ГАСОВОДОТ
  1 јуни 2019 “ПО ТРАСА НА ГАСОВОДОТ” – ПЛАЧКОВИЦА Традиционална еднодневна републичка акција во организација на ПСК МАКПЕТРОЛ Скопје. Акцијата ќе биде изведена на планината Плачковица над Штип. П Р О ...
 • Редовно Собрание на ФПСМ May 11, 2019Редовно Собрание на ФПСМ
  Редовно Собрание на Федерација на планинарски спортови на Македонија, 04 мај (сабота) 2019 година, големата сала во зградата „Даре Џамбаз“ – Скопје. … Извештај за работата на Федерацијата за изминатиот ...
 • Титов Врв 2019 April 28, 2019
  Почитувани,   Планинарски Клуб „Љуботен“ – Тетово Ве поканува на 38то традиционалното искачување „Титов Врв 2019“ на 25–26 мај (сабота-недела) 2019 година – Попова Шапка.   Во прилог Ви ја доставуваме поканата и програмата на настанот.   Го очекуваме ...
 • Планинарски марш Перо Илиевски – Ума April 11, 2019Планинарски марш Перо Илиевски - Ума
  Здружение Планинарски Спортски Клуб КОЖУФ Гевгелија го организира 26ти Традиционален планинарски марш Перо Илиевски – Ума кој ке се одржи на ден 14.04.2019год.(Недела) на планината Кожуф , меморијалот е ...
 • СКАЈРАНИНГ – вертикален километар April 10, 2019СКАЈРАНИНГ - вертикален километар
  На 14.04.2019 година во организација на ЗАПС “Единак“ од Прилеп ќе се одржи трката “Козјак Вертикал“, а во соработка со ФПСМ истата воедно ќе претставува и државно првенство во ...