• ПОКАНА Промоција на книга од Исо Планиќ February 16, 2024
  На 21. 02. 2024 во 17:30ч. во салата на домот на хуманитарни организации – Даре Џамбаз (среда) најавуваме дружба со Исо Планиќ, актуелен Претседател на Планинарскиот сојуз на Србија, истакнат планинар и професор по географија, кој тврди дека географијата најдобро се учи ‘од нога’  Како некој со успешни искачувања на ...
 • Хуманитарна акција на ПСК Осогово од Кочани January 30, 2024
  Планинарскиот Спортски Клуб ,,Осогово’ од Кочани, оваа планинарска година ја започна хуманитарно со доставување на пакети со храна, хигиенски средства и алишта на околу 15 грагани кои живеат високо во осоговските села кои во зима честопати се отсечени од градот поради снегот и ниските температури. Од клубот велат: “оваа ...
 • Соработка меѓу Општина Кочани и ФПСМ January 20, 2024
  Претседателот на ФПСМ, Зоран Читкушев заедно со претседателот  на комисијата за планинарски домови Александар Санев и членот од истата комисијата Тошо Антов, остварија средба со градоначалникот на Кочани, Љупчо Папазов. На средбата беа разменети идеи за развојот на туризамот и можностите за соработка меѓу Општината Кочани и ФПСМ. Беше изразена благодарноста ...
 • Среќни и спокојни Божиќни празници January 5, 2024
  Тропар, глас 4 Раѓањето Твое, Христе Боже наш, го озари светот со светлина на знаењето; во неа пак, оние што им служеа на ѕвездите од ѕвездата се учеa Тебе да Ти се поклонуваат, Сонце на правдата, и да Те познаат Тебе, Исток на висините, Господи, Слава Ти. Почитувани колеги Ви посакувам среќни и спокојни ...
 • СРЕЌНА НОВА 2024 ГОДИНА December 29, 2023
  Почитувани колеги планинари Дозволете од мое име и од името на членовите на претседателството на ФПСМ да ви посакам: добро време и спокој кога сте на планина, среќа љубов за вас и вашите семејства и многу успеси на работа. Бидете живи и здрави. Искрено, Зоран Читкушев Претседател на ФПСМ  
 • Претседателството на ФПСМ, XIV седница December 28, 2023
  Претседателството на ФПСМ, XIV седница, во проширен состав со Претседателите на комисиите. Oдржана на ден 26.12.2023 година (вторник) со почеток во 17.00 часот, во просториите на ДХО „ Даре Џамбаз“ сала бр.5 Претставени приоритетни активности на ФПСМ за 2024 год., изнесени плановите на комисиите при ФПСМ и разгледан предлог планот на ...
 • Презентација на планинарска опрема ОУ ” КОЧО РАЦИН ” Огњанци. December 28, 2023
  Планинарски спортски клуб Шкупи-Шбе Скопје, по повод 11 Декември  Светски ден на планината , реализираше предавање на тема: Презентација на планинарска опрема. Презентацијата е одржана од страна на планинарски водич Рухиде Адили, каде учествуваа 60 ученици  од VI,VII и VIII  одделение во Подрачното основно училиште ” КОЧО РАЦИН ” Огњанци.   Klubi ...
 • Плачковица 2023 – Светски ден на планината December 12, 2023
  Федерацијата за планинарство на Северна Македонија, светскиот ден на планината, оваа година го одбележа на 10.12.2023 год. (недела) на планината Плачковица и планинарскиот дом Вртешка, во организација на ДПС Лисец, на која учествуваа над 700 планинари. Беа искачени врвовите Туртел 1.607 м. и Црквиште 1.700 м., преку црква св. Спиридон ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search