• ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ДВИЖЕЊЕ НИЗ ВО ПРИРОДАИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ДВИЖЕЊЕ НИЗ ВО ПРИРОДА
  До сите планинарски клубови регистрирани во ФПСМ До сите Комисии при ФПСМ До Центар за управување со кризи Почитувани, Како што веќе сте информирани од медиумите, Центарот за управување со кризи (ЦУК) го прифати аргументираното барање на ФПСМ за одобрување на планинарски акции ...
 • Светско првенство во скајранинг 2021Светско првенство во скајранинг 2021
  Извештај од учество на светско првенство во скајранинг 2021 Во периодот 09-11.07.2021 година се одржа петтото светско првенство во скајранинг, на кое за прв пат учествуваше и македонска скајранинг репрезентација. Натпреварите се одржаа во Шпанија (Вал де Бои, Пиринеи) и ...
 • Делумна забрана за движење во шумите и шумското земјиште со кои стопанисува ЈП Македонски шумиДелумна забрана за движење во шумите и шумското земјиште со кои стопанисува ЈП Македонски шуми
  Почитувани, Од 02.07.2021, ЈП Македонски шуми воведува делумна забрана за движење во шумите и шумското земјиште со кои стопанисува, на целата територија на државата (меѓу 06 и 20 часот). Движењето ќе биде дозволено само со писмена дозвола издадена од подружниците на ЈП ...
 • Здравствени прегледи НЕУРОМЕДИКА
  ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ Медицинската комисија при Федерацијата за планинарство на Северна Македонија, по основ на донесениот Правилникот за медицинска заштита, договори соработка зо ПЗУ НЕУРОМЕДИКА за прегледи на своето членство. Релаизација на прегледите само со утврдени листи и претходен договор за термин. За ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search