• ПРОМЕНЕТ КАЛЕНДАР НА НАТПРЕВАРИ February 25, 2022
  КАЛЕНДАР НА НАТПРЕВАРИ 1 и 2 коло            26.03-27.03.2022           Водно ДПС Трансверзалец 3 и 4 коло            16.04-17.04.2022           5 и 6 коло            21.05-22.05.2022           7 и 8 коло            11.06-12.06.2022           Огражден   ПК Ентузијаст 9 и 10 коло           17.09-18.09.2021           Попова шапка  ПК Јелак   КУРС ПО ОРИЕНТАЦИЈА  Место на одржување : 1.Водно                      15  – 17.04.2022 2.Беласица                10 – 12.06.2022 – Програма и ...
 • Повик за ангажирање на лице за повремена работа во ФПСМ January 21, 2022
  До сите планинарски Клубови-членки на ФПСМ До сите планинари-членови на ФПСМ Почитувани, ФПСМ ќе има потреба од ангажирање на едно лице за платена повремена работа (part-time) во Канцеларијата на Федерацијата. Заинтересираните кандидати да се јават во Канцеларијата и да достават кратко CV (име и презиме, година на раѓање, место на живеење, Клуб во ...
 • Повик за учествувате во подготовките на состаноците на УИАА, ЕУМА и БМУ во Скопје January 20, 2022
  До сите Клубови-членки на ФПСМ Почитувани, Како што знаете, од 28 април до 03 мај о.г. во Скопје ќе се одржат заеднички состаноци на Балканската Планинарска Унија (БМУ), Европската Планинарска Унија (ЕУМА) и Светската Планинарска Унија (УИАА). Организатор и домаќин на овие средби е ФПСМ што е големо признание и чест ...
 • Покана до клубови за организација на натпревари по спортска ориентација January 5, 2022
  Комисијата за планинарска ориентација при  (ФПСМ) во 2022 год ќе организира 10 (десет ) натпревари во планинарска ориентација. Овие натпревари ќе се бодуваат за Лигата во планинарска ориентација во категории (пионерска, јуниорска, сениорска и ветеранска). Исто така ќе бидат изборни за репрезентативци, кои ќе учествуваат на Балканскиот Шампионат. На овие натпревари ...
 • СРЕЌНА НОВА 2022 ГОДИНА December 31, 2021
 • ПРЕЗЕНТАЦИИ – СВЕТСКИ ДЕН НА ПЛАНИНАТА 14.12.2021 во 18.30 часот December 11, 2021
    Темата на овогодинешниот Меѓународен ден на планината (IMD) на 11 декември ќе биде одржлив планински туризам. Одржливиот туризам во планините може да придонесе за создавање дополнителни и алтернативни опции за егзистенција и промовирање на ублажување на сиромаштијата, социјална инклузија, како и зачувување на пејзажот и биолошката разновидност. Тоа е начин ...
 • Движење на планина во зимски услови December 3, 2021
    Во планините важат други законитости отколку во долините и градовите. Тие што сакаат да ги посетуваат планините, треба да ги познаваат тие законитости и да им се прилагодуваат. Ако немате искуство, најдобро е во зимски услови во планина да се движите со планинарски водичи регистрирани при Федерацијата за планинарство ...
 • Светскиот ден на планината – Матка 2021 November 30, 2021
  Почитувани, ФПСМ, Ве поканува на традиционалниот настан ,,Светскиот ден на планината,, кој оваа година се планира да се одбележи во недела на 05.12.2021 год. на Матка, Скопје. За таа цел, имаме чест да Ве поканиме да бидете дел од овај настан, за да му дадеме поголемо значење на „Светскиот ден на ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search