• ШАРСКИ ВОДИ 2014 June 27, 2014
  Попова Шапка – Маврово – Вруток Друштвото за планинарски спортови „Трансверзалец“ од Скопје на ден 29.06.2014 година (недела) го организира Меѓународен Планинаски Велосипедски Маратон „ШАРСКИ ВОДИ 2013“ спортска манифестација која е од рекреативен и натпреварувачки карактер. Повеќе на: http://www.pdtransverzalec.org.mk/soopstenija/pokanasharskivodi2014.html
 • МЕМОРИЈАЛЕН МАРШ ,,МАРКО ИЛИЕВСКИ,, – ЛЕШНИЦА 2014 June 22, 2014
  ЗПК “ТЕТЕКС“, оваа година, по 19-ти пат ќе го организира меморијалниот марш “Марко Илиевски“, во спомен и сеќавање на нашиот спортски работник и планинар. По тој повод Ве покануваме да земете учество на овој меморијален марш, кој ќе се одржи на 28 и 29 ЈУНИ2014 год. (Сабота-Недела). ПРОГРАМА И ПОКАНА превземи: LESNICA 2014 ...
 • Традиционална планинарска забава “Беличица“ June 20, 2014
  Традиционална планинарска забава “Беличица“ 21-22.06.2014 Подетални информации на следниот линк: http://www.makedon.mk/akcii/vo-najava/221-belichica2014
 • КОЧУЛИСКИ ВОДОПАДИ 22.06.2014 год. June 18, 2014
  ПАОК ЈУГ ВАЛАНДОВО Валандово организира еднодневна Акција по падините на планината Беласица.Ви ја доставуваме следнава програма: Koculiski vodopadi 14
 • Состанок на Балканската планинарска унија (БМУ) на островот Мљет June 12, 2014
  На островот Мљет (Р. Хрватска) од 30 мај до 1 јуни беше одржан 15 состанок на Балканската планинарска унија (БМУ). Присутни беа претставници од сите 10 национални планински сојузи (Албанија, БиХ, Црна Гора, Бугарија, Грција, Македонија, Словенија, Србија, Турција и земјата домаќин Хрватска). За прв пат присутни беа сите ...
 • Balkan mountaineering union Mountain huts and bivouacs May 27, 2014
 • Titov vrv May 24, 2014
  Планинарски Клуб „Љуботен“ – Тетово ПОКАНА 33 традиционално искачување на највисокиот врв на Шар Планина, Титов Врв 2747 м. 24 – 25 Мај (сабота – недела) 2014 година – Попова Шапка ПРОГРАМА 24 Мај 2014 (сабота):  12.00 часот – 17.00 часот – пријавување на планинарските друштва/клубови во сместувачките капацитети на Попова Шапка кај одговорните лица ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search