• Обука за планинарски водичи – Приемен испит May 18, 2015
  На 9 мај 2015 година, Комисијата за планинарски водичи организираше Приемен испит за пријавените кандидати за обуката за планинарски водичи што ќе се одржува од 22 до 27 мај 2015 година. Повеќе: ФПСМ – Приемен испит 2015
 • Планината Беласица љубоморно ги крие своите убавини May 5, 2015
  При самото спомнување на планина Беласица веднаш би помислиле Сoмoларски, Колешински Водопади, мал дел Габровски Водопади или тромеѓјето Тумба. Да, и така е, но тоа е само северниот дел од падините на планината, Струмичка страна. А колку од нас ја познаваат планината Беласица од јужната падина, Валандовскиот дел. Би додале ...
 • ИНФО: Ознака за безбедност на „UIAA“ April 7, 2015
  Почитувани планинарски водичи и планинари. Побарајте го логото со ознака за безбедност на UIAA (UIAA Safety Label) на вашата опрема за планинарење и искачување. Следните компании го користат тоа лого: Arcteryx, Black Diamond, Camp, Cassin, Climbing Technology, Edelweiss, Grivel, Petzl, Mammut, Salewa, Stubai и други. Видете кои други на следниот линк: http://www.theuiaa.org/safety-label-holders.html
 • Планинарски марш ,,ВАНЧО АТАНАСОВ” March 30, 2015
  П.А.О.К. Ентузијаст од Струмица, го организира шеснаесетиот меморијален планинарски марш ,,ВАНЧО АТАНАСОВ” koj ќе се одржи на ден 05.04.2015 г. (Недела) на планината Беласица. ПОКАНА превземи :  П О К А Н А ВА 15
 • Експедиција АНАПУРНА 1, Здравко Дејановиќ March 28, 2015
  Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, официјално Ве информира дека Здравко Дејановиќ на ден 24.03.2015 година во 14.45 часот (по локално време) се искачи на Анапурна 1 (со висина од 8.091 метар). Анапурна 1, е еден од најсмртоносните и најопасни врвови за искачување, кој со бројка од само 192 искачувања ...
 • Планинарски марш ,,Ванчо Атанасов,, March 15, 2015
  ПАОК Ентузијаст од Струмица, го организира шеснаесетиот меморијален традиционален меѓународен планинарски марш ,,Ванчо Атанасов 2015,, кој ќе се одржи на ден 05.04.2015g. (Недела) на планината Беласица. ПОВЕЌЕ превземи:  Vanco Atanasov-Belasica
 • Мегалитска опсерваторија Кокино – Пелинце March 12, 2015
  На ден 29.03.2015 година (недела), ЗПЗП ,,КОЗЈАК 2013“ од Куманово, ќе ја организира планинарската тура „Мегалитска опсерваторија „Кокино“-врв Китка 1211мнв-Меморијален центар „Пелинце“ “, на планината Козјак. ПРОГРАМА превземи: ПОКАНА Кокино 2015
 • ИНФО: Меморијален марш Борис Трајковски March 5, 2015
  ПАОК Ентузијаст од Струмица, од 22 – 26.02.2015 година, во чест на трагично загинатиот претседател на Македонија Борис Трајковски, по десети пат 12 планинари од Струмица, Гевгелија и Неготино, во четири етапи поминаа повеќе од 200 километри. Истовремено во иста чест, од 21-22.02.2015 година, планината Беласица  се искачи од ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search