• ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА КУПУВАЧИТЕ: ОПАСНОСТИ ПРИ КУПУВАЊЕТО НА ДЕРЕЗИ ПРЕКУ ИНТЕРНЕТ March 5, 2015
  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА КУПУВАЧИТЕ: ОПАСНОСТИ ПРИ КУПУВАЊЕТО НА ДЕРЕЗИ ПРЕКУ ИНТЕРНЕТ Британскиот планинарски совет (BMC – British Mountaineering Council ) предупредува за опасните дерези кои се продаваат преку интернет. Во предупредувањето пишува: Опремувањето за посета на планините во зима е скапо, имајќи ги во предвид цените на чизмите, цепините и дерезите. Затоа ...
 • Зимската експедиција на планината Арарат 5137м February 25, 2015
  И З В Е Ш Т А Ј за учество во зимската експедиција на планината Арарат  5137м во рамки на Балканската Планинарска Унија  До Федерација на планинарски спортови на Македонија: Во периодот од 04 – 10.02.2015 година 5 мина планинари од Македонија зедовме учество како дел од тимот на  Балканската Планинарска Унија во ...
 • ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА! ПРОБЛЕМ СО ДЕРЕЗИТЕ ,,CLIMBING TECHNOLOGY,, February 24, 2015
  ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА! ПРОБЛЕМ СО ДЕРЕЗИТЕ ,,CLIMBING TECHNOLOGY,, СО СЕРИСКИ БРОЈ No. 7/12. Фирмата CLIMBING TECHNOLOGY утврдила грешки во пластичните делови (врските) во некои примероци на дерезите со сериски број No. 7/12. Пластичните делови (кај прстите и на петата) неочекувано се кршеле и ја ограничувале нормалната и правилна употреба на дерезите. Ако ...
 • Планинарски марш Борис Трајковски February 17, 2015
  Во организација на ПАОК Ентузијаст од Струмица, по десетти пат го организира традиционалниот планинарски марш во чест на трагично загинатиот претседател на Македонија Борис Трајковски. Целата програма може да ја превземете Programa Boris Trajkovski (1)
 • Зимско искачување на Пелистер February 17, 2015
  ПСК „Димитар Илиевски Мурато” oваа гoдина на 21/22.02.2015 ќе oрганизира зимскo искачување на Пелистер. Ве поканува да земите учество во оваа планинарска акција која ќе се одвива според следната Прoграма:   Zimsko-iskacuvanje-na-Pelister-2015година
 • Повик за обука на ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ФПСМ – Категорија А February 12, 2015
  Федерацијата за планинарски спортови на Македонија (ФПСМ) – Центар за Стручно Оспособување (ЦСО – ФПСМ) ги повикува сите планинарски друштва да пријават кандидати за обуката за планинарски водичи која ќе се одржи од 22 до 27 мај 2015 година. Со успешно завршување на обуката кандидатите ќе се здобијат со назив ...
 • Меморијален марш Борис Трајковски February 10, 2015
  ПАОК Ентузијаст од Струмица по десети пат оваа година го организира традиционалниот планинарски марш во чест на трагично загинатиот претседател на Македонија, Борис Трајковски. Маршот ќе се одвива во два дела: првиот на 22.02.2015 година….202 километри од Струмица до Скопје… Покана превземи:Programa Boris Trajkovski
 • Инфо: Мапи на покривање со сигнал од сите мобилни February 10, 2015
  За планинарските водичи и за учесниците во планинарски акции. Мапи на покривање на територијата на Република Македонија со сигнал од сите мобилни оператори во Република Македонија: http://www.komuniciraj.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=269

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search