• ИНФО: Цена за искачување на врвови во Непал February 5, 2015
  Непалската планинарска асоцијација (Nepal Mountaineering Association – NMA) објави цени за искачување на врвови во Непал, во склоп на трекинг акции. Новите цени вклучуваат и осигурување на носачите. Цените се важечки од 1 јануари 2015 година. Превземи: Informacija – Nepal 2015
 • Регистрирани планинарски водичи при ФПСМ January 22, 2015
  Регистрирани планинарски водичи при ФПСМ  
 • Презентации по повод „Светскиот ден на планината“ December 8, 2014
  Презентации по повод „Светскиот ден на планината“, 11.12.2014 Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, Комисија за високогорство и експедиционизам,  по повод „Светскиот ден на планината“, на 11.12.2014 (четврток) во ДХО “Даре Џамбаз“ сала 1(ул. 11 Октомври бр. 42) со почеток во 18:00 часот, организира презентации со следната: ПРОГРАМА: 18:00 – Мон Блан ...
 • Светски ден на планината December 1, 2014
  ПОКАНА Почитувани, Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година се приклучува кон одлуката  на Генералното Собрание на Обиденинетите Нации, за одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден на планината,,. ФПСМ се придружува кон одбележување на овај ден, со цел да се зголеми важноста на планината за секојдневниот живот, ...
 • ПЛАНИНАРСКА ВЕЧЕР November 25, 2014
  ПОКАНА ПАОК ЕНТУЗИЈАСТ од Струмица, Ве ПОКАНУВА да бидете присутни на традиционалната меѓународна ПЛАНИНАРСКА ВЕЧЕР на ден 29.11.2014 год. (сабота) во хотел ЦАР САМОИЛ с.Банско, Струмица ПОКАНА ПРЕВЗЕМИ: Pokana za Planinarska vecer 14    
 • ОБУКА НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ПРИ ФПСМ November 8, 2014
      Од 31 октомври – 4 ноември 2014, Комисијата за планинарски водичи при ФПСМ и Центарот за стручно оспособување на ФПСМ, во планинарски дом „Смрека“ Попова Шапка, одржа обука за планинарски водичи за Категорија А. 22 кандидати од 16 планинарски друштва низ Македонија, 5 дена активно учествуваа во обуката, во нејзиниот ...
 • По падините на Плавуш October 28, 2014
  П  О  К  А  Н  А   Почитувани, Ве известуваме дека ПАОК ЈУГ ВАЛАНДОВО од Валандово на 02.11.2014год.ќе организира 6-то Ноемвриски Марш ,,По падините на Плавуш’’. Учество ќе земат повеќе планинарски друштва од Македонија и од соседните земји Бугарија и Србија, како и вљубители во природата, ентузијасти  и  граѓани.Очекуваме присуство околу 500 до ...
 • Појак Калман – Куманово October 3, 2014
  На ден 04 и 05.10.2014 година,Здружение Спортско Планинарски Клуб Козјак од Куманово ќе организира 16- ти по ред меморијален марш ПОЈАК – КАЛМАН  Програма:  04.10.2014(сабота) година 08:00-08:30 Собирање и евидентирање на учесници на автобуска станица Куманово 08:30 Поаѓање со организиран превоз до с.Арбанашко (цената на повратен билет е 200 денари) 09:30 Поаѓање од ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search