• Јубилејно чествување Димитар Илиевски-Мурато May 30, 2019
  Над 700 македонски планинари и гости од Бугарија, Србија и грција се поклонија и положија цвеќе на „Димев Врв“ и спомен-бистата на Димитар Илиевски-Мурато на планинарскиот дом „Копанки“, во рамките на јубилејниот 30 по ред Планинарски марш „Димитар Илиевски – Мурато“ кој се одржа на 11 мај годинава. Маршот ...
 • ПО ТРАСА НА ГАСОВОДОТ May 28, 2019
  1 јуни 2019 “ПО ТРАСА НА ГАСОВОДОТ” – ПЛАЧКОВИЦА Традиционална еднодневна републичка акција во организација на ПСК МАКПЕТРОЛ Скопје. Акцијата ќе биде изведена на планината Плачковица над Штип. П Р О Г Р А М А: 1 јуни 2019 (сабота) – Во 6ч. поаѓање на автобусите од жел.станица – паркинг пред Пошта. ...
 • Редовно Собрание на ФПСМ May 11, 2019
  Редовно Собрание на Федерација на планинарски спортови на Македонија, 04 мај (сабота) 2019 година, големата сала во зградата „Даре Џамбаз“ – Скопје. … Извештај за работата на Федерацијата за изминатиот мандатен период, Финансов извештај, Програма на ФПСМ, Одлука за измена и дополнување на Статутот на ФПСМ, Формирање нови работни тела ...
 • Титов Врв 2019 April 28, 2019
  Почитувани,   Планинарски Клуб „Љуботен“ – Тетово Ве поканува на 38то традиционалното искачување „Титов Врв 2019“ на 25–26 мај (сабота-недела) 2019 година – Попова Шапка.   Во прилог Ви ја доставуваме поканата и програмата на настанот.   Го очекуваме Вашето присуство! Срдечно, ПРЕВЗЕМИ: pokana
 • Планинарски марш Перо Илиевски – Ума April 11, 2019
  Здружение Планинарски Спортски Клуб КОЖУФ Гевгелија го организира 26ти Традиционален планинарски марш Перо Илиевски – Ума кој ке се одржи на ден 14.04.2019год.(Недела) на планината Кожуф , меморијалот е дел од календарот на активности на ФПСМ за 2019г. Повеќе на: https://www.facebook.com/events/529704950883268/
 • СКАЈРАНИНГ – вертикален километар April 10, 2019
  На 14.04.2019 година во организација на ЗАПС “Единак“ од Прилеп ќе се одржи трката “Козјак Вертикал“, а во соработка со ФПСМ истата воедно ќе претставува и државно првенство во популарната скајранинг дисциплина “ВК – вертикален километар“. Детали за настанот: https://www.facebook.com/events/1249957765156466/
 • Покана: планинарска тура Китка – Козјак, Куманово March 25, 2019
  Планинарскиот клуб Козјак – 2013 од Куманово, Ве поканува на шестата традиционална планинарска тура на планината Козјак, која оваа година ќе ја организираме на ден 31.03.2019 година. Стартот ќе биде од селото Пелинце, преку селото Враготурце по нова, маркирана и убава патека, каде под врвот Китка, кај граничниот камен се ...
 • Прво … коло од лигата во Планинарска ориентација March 25, 2019
  Програма  за Прво Второ и Трето коло од Лигата во Планинарска Ориентација Натпреварите во Планинарска Ориентација се во организација на ДПС Трансверзалец- Скопје ,поддржани од Федерација на Планинарски Спортови на Македонија (ФПСМ) и се квалификацискии за учество на Балканскиот Шампионат кој ќе се одржи во Р.Босна и Херцеговина 11-13 Октомври 2019год. ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search