• Планинарски марш – Даре Џамбаз September 12, 2019
  ПСЗ „Козјак“ – Прилеп на ден 15.09.2019 недела, ќе го организира 6-от традиционален планинарски марш посветен на основоположникот на планинарството во Р. Македонија , Даре Џамбаз, по патека која изобилува со културно историски споменици, од 3-4 век п.н.е… Во прилог задолжителна листа за пријава на учесници. Листата се предава оригинал ...
 • 28-мо ТРАДИЦИОНАЛНО ИСКАЧУВАЊЕ „ГОЛЕМ КОРАБ 2019“ September 2, 2019
  Програма: 08.09.2019 – НЕДЕЛА 9:00 Официјално започнување на искачувањето 15:00 Затворање на врвот за искачување и враќање на сите од врв и од патеката назад ко караула Победа. Нема да се дозволи натамошно искачување поради режимот на гранична контрола и безбедност на учесниците. 19:00 Заминување на последниот Автобус. Патеката до врвот Голем Кораб (2764 ...
 • БАЛКАН БЕЗ ГРАНИЦИ на планината БЕЛАСИЦА August 21, 2019
  ПОКАНА : По деветнаесетти пат Планинарскиот клуб ЕНТУЗИЈАСТ – Струмица ќе ја организира меѓународната традиционална планинарска средба БАЛКАН БЕЗ ГРАНИЦИ на планината БЕЛАСИЦА, врвот ТУМБА – 1.881 мнв. Средбата ќе биде на ден 25.8.2019 г. (недела), на тромеѓето (Македонија, Бугарија, Грција) на планината БЕЛАСИЦА, на врвот ТУМБА (1.881 мнв.), каде ќе ...
 • ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019, МЕМОРИЈАЛЕН МАРШ СЊЕЖАНА ТРОЈАЧАНЕЦ June 19, 2019
  ПД АГРОНОМ при Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје, со поддршка на ФПСМ, на ден 22 Јуни 2019 година (сабота), на планината Бистра, од селото Галичник до врвот Меденица ќе го организира планинарско меморијалниот марш Сњежана Тројачанец. Меденица е највисокиот врв на планината Бистра, од кој со поглед ...
 • Планинарство и планинарска солидарност за санација на бетонскиот кров на Кулата на Титов врв June 17, 2019
  До:    Сите планинарските клубови и самостојните планинари во земјата   П О К А Н А За учество на планинарска акција “Планинарство и планинарска солидарност за санација на бетонскиот кров на Кулата на Титов врв“   Организатор ПК“Аргентус моунт“ Тетово во соработка со ФПСМ Акцијата  се организира во Недела 23 Јуни 2019 година, само во погодни ...
 • ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019 June 13, 2019
  Промоција на патека – МЕДЕНИЦА и почеток на настани „ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019“ 08:30 – 09:00 Собирање на учесниците, запознавање со патеката и напатствија од страна на водичите. Собирно место Фрчец – на патот за с. Галичник. 11.00 -11.30 Предвидено време за пристигнување на врвот Меденица 11.30 -12.00 Одмор 12.00- ...
 • МЕЃУНАРОДНИ ИТНИ ТЕЛЕФОНСКИ БРОЕВИ И СИСТЕМ ЗА ПЛАНИНСКО СПАСУВАЊЕ June 11, 2019
  Настапуваат годишни сезони кои овозможуваат поголема посета на планините. Во случај на несреќа на планина во нашата држава веднаш јавете се на телефонскиот број (без префикс) 195 – Центар за управување со кризи. Прикачена е табела со детали за итни броеви и системот за планинско спасување во 17 земји низ светот. Запишете ...
 • ТРАДИЦИОНАЛЕН МАРШ АЏИНА РЕКА 2019 June 5, 2019
  ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА 26-тиот ТРАДИЦИОНАЛЕН МАРШ АЏИНА РЕКА 2019 Почитувани планинари, љубители на природата и добронамерници, Планинарското друштво ПСК Бистра Гостивар со голема чест и задоволство Ве поканува на 26-тиот традиционален марш АЏИНА РЕКА 2019 Настанот ќе се одржи на ден 09.06.2019 год (Недела). ПРОГРАМА И ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАСТАНОТ • 06:00 часот – ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search