• Календар на активности ФПСМ 2016 January 25, 2016
  Календарот на активности за 2016 година, подготвен од програмите за работа на членките во Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, може да го превземете од следниот линк: KALENDAR NA AKTIVNOSTI FPSM 2016
 • Плакета со ликот на Даре Џамбаз December 23, 2015
  Претседателството на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, за 2015 година, додели: Плакета со ликот на Даре Џамбаз на: 1. За животно дело, на Благоја Костоски – Чакра од Планинарскиот клуб Козјак – Прилеп, за долгогодишна активност и придонес за развивање на планинарството во Македонија, 2. На клуб, за долгогодишна активност и ...
 • Светскиот ден на планината December 7, 2015
  Покана, Почитувани, Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година се приклучува кон одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден на планината,,. ФПСМ се придружува кон одбележување на овај ден, со цел да се зголеми важноста на планината за секојдневниот живот, како и да се придонесе кон создавање на ...
 • Планинарска вечер Струмица November 23, 2015
  ПОКАНА: ПАОК ЕНТУЗИЈАСТ Струмица, Ве поканува на традиционална меѓународна планинарска вечер, на ден 28.11 2015 г. (сабота) во Хотел Цар Самуил с. Банско – Струмица ПОВЕЌЕ на: https://www.facebook.com/events/1655917861356871/
 • Watch Full Movie Online And Download The Boss Baby(2017) November 13, 2015
  Watch Full Movie The Boss Baby(2017), Free Download Full Movie The Boss Baby (2017) Online , The Boss Baby(2017) English Subtitles , Free Streaming Movie The Boss Baby (2017). Watch movie online The Boss Baby(2017) Free Online Streaming and Download HD Quality Quality: HDTitle : The Boss BabyRelease : 2017-03-23.Language : ...
 • ПОВИК за Календарот на активности на ФПСМ за 2016 година November 1, 2015
  Почитувани пријатели, Како и секоја година, Ве потсетуваме да доставите информации за дефинирање на ,,Календарот на активности на ФПСМ за 2016 година,,. За таа цел, на Вашите планирани клубски активности, да се достават датумите за: – планинарски државни акции (активности на кои ќе бидат поканети сите планинарски клубови од ФПСМ); – балкански планинарски ...
 • ПО ПАДИНИТЕ НА ПЛАВУШ October 26, 2015
  Традиционален меѓународен 6ти ноемвриски планинарски марш “ПО ПАДИНИТЕ НА ПЛАВУШ” во организација на ПЛАНИНАРИ ЈУГ ВАЛАНДОВО 31октомври – 1ви ноември 2015 Старт во 08:30ч – Собрание Валандово Патека:Раброво -Џин Чешма-Милкин Врв-Песо Поле -Врв Жапка-Кула Цел -манастир Св. Георги Пристигнувањете манастир Св. Георги околу 13:30 каде од организаторот е обезбедено ручек. Вода за пиење има само на ...
 • Дигитална топографска карта на Република Македонија October 5, 2015
  Дигитална топографска карта на Република Македонија: http://gis.katastar.gov.mk/arec

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search